26 квітня - День трагедії на ЧАЕС

Чорнобиль…Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.

26 квітня минуло 35 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

Чорнобиль... Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас. Тому учні та вчителі нашої школи приєднались до челенджів «Квітка Відродження» https://cutt.ly/qbqEKtA , та #Чорнобиль35

Також до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи здобувачі освіти презентували:

- онлайн-виставку малюнків «Чорнобиль-чорна біль» wym-1619590045101

- онлайн-виставку виробів з пластику «Друге життя пластику» (в рамках Всеукраїнської природоохоронної акції «День Довкілля») https://cutt.ly/YbqRWjU ,

- онлайн-виставку малюнків "Збережемо природу Землі разом" https://cutt.ly/DbqRK56 .

У виконанні учнів школи прозвучали вірші та музичні композиції, присвячені 35 роковинам Чорнобильської катастрофи https://cutt.ly/PbqGxfO , https://cutt.ly/dbqGTyv , https://cutt.ly/mbqGARx , https://cutt.ly/ibqGCl1 , https://cutt.ly/DbqG8MJ .

Класними керівниками 1-11 класів були проведені онлайн-заходи, присвячені Чорнобильській катастрофі.

Учителі фізики, хімії, біології провели з учнями тематичні уроки, що стосуються Чорнобильської катастрофи та змін до яких призвела ця страшна трагедія.

Учні школи підготували проєкти на тему: «Проблема сміттєзвалищ та побутових відходів своєї місцевості» https://cutt.ly/wbqF2YC , wym-1619590732691 .

Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, а значить ми маємо пам’ятати.

Кiлькiсть переглядiв: 44

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Комунальний заклад Кагарлицької міської ради " Мирівський ліцей"

вул. Гагаріна, 25,
09241,Україна, Київська область, Обухівський район,
с. Мирівка

Дата останньої зміни 11 Жовтня 2023

Цей сайт безкоштовний!