Всеукраїнська дитячо-патріотична гра "Сокіл" ("Джура"). Звіт рою "Козачата"

У виховній роботі нашої школи, у діяльності учнівського самоврядування одним із основних завдань є підготовка та проведення учнівських проєктів , присвячених добрим справам. Своєю діяльністю в 2020-2021 навчальному році рій «Козачата» довів, що творити добро й робитидобрісправи та вчинкипростіше простого.

Рій «Козачата» є активним учасником заходів з національно-патріотичного виховання, інтелектуальних, еколого-натуралістичних конкурсів, різноманітних акцій.

Україна як ніколи потребує миру і діти розуміють, що таке війна і мир. 21 вересня в Міжнародний день миру рій «Козачата» приєднався до проведення Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб миру». Діти власноруч виготовили паперовихголубів, як символ миру та духовного розвитку нації, прикріпили їх на символічне дерево миру у фойє школи.

/Files/images/Фото мир.png

Також напередодні рій «Козачата» взяв активну участь у конкурсі плакатів «Я за мир в Україні»,

/Files/images/Плакати мир.jpg

малюнків на асфальті «Я малюю МИР».

/Files/images/Я малюю мир.jpg

Було прийнято рішення свої малюнки та плакати відправити односельчанам Трегубу Сергію , Шевченку Ярославу та Філіппову Олександру, які в даний час несуть службу в ООС.

Учасниками рою на чолі з виховником Кушнір Н.Г. було вирішено розпочати акцію «Поповни експонатами шкільний музей» . Так брати Ішматові Богдан та Назар подарували старовинні скляні ялинкові прикраси.

А Джулай Павло приніс разом зі своєю бабусею для шкільної музейної кімнати предмет народного побуту – прядку.

/Files/images/Веретено.jpg

Також ця сім’я подарувала школі кілька вишитих українських рушників, яким уже не один десяток років,і які вишивала їхня бабуся.

/Files/images/Рушник бабуся.jpg

А колишній працівник школи, Татарчук Ганна Петрівна, дізнавшись про акцію, подарувала школі сучасний власноручно вишиваний рушник.

Напередодні Дня захисника України завзяті та кмітливі козачата взяли активну участь узмаганнях «Козацькі забави» для учнів 1-4 класів.

З великим задоволенням члени рою взяли активну участь успортивно-туристичних навчаннях у шкільному парку , які проводяться традиційно восени вчителем географії, інструктором з туризму МуковозомА.М.

З 5 по 9 жовтня у нашій школібуло проведено шкільний конкурс на кращий вишиваний український костюм.

/Files/images/Укр. костюм.jpg

27 листопада в День пам’яті жертв Голодоморурій «Козачата» під керівництвом виховника Кушнір Н.Г. записали кілька відеочеленджів «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!»

22 січня вДень Соборності України козачата провели в школі арт-акцію «Соборна мати Україна -одна на всіх, як вишиваний оберіг».

А щоб підкреслити значення свята , одягнуті в український одяг рій «Козачата» підготували фотоколаж на козацьку тематику, використовуючи матеріали відомого дитячого українського анімаційного серіалу «Козаки».

/Files/images/Козаки.jpg

Рій козачата долучився до відзначення 25 лютого 2021 року150-річчя віддня народження Лесі Українки. В фойє школи вони розмістили результат кількаденної колективної праці- портрет ЛесіУкраїнки,

підготували виставку малюнків «Осучаснений образ Лесі Українки»,

А також взяли активну участь у флешмобі роїв Київщини та отримали подяку.

/Files/images/Подяка.jpg

9 березня 2020 року козачата вшанували видатного майстра слова, талановитого художника, славетного і величного Тараса Григоровича Шевченка. І взяли активну участь у шкільному флешмобі читання віршів геніального Кобзаря, а також в фойє школи була оформлена фотозона «Постаті, що єднають Україну».

Члени рою «Козачата» не тільки долучилися до акції«Ялинкова прикраса своїми руками», а й ініціювали виготовлення штучних ялинок , ялинкових прикрас та новорічних сувенірів виключно з побутового сміття.

Рій «Козачата»разоміз виховником Кушнір Н.Г., класним керівником 3 класу Мельниковою Л.І, учнями старших класів, лідерами учнівського самоврядування підготували та провелиМасницю, яку в Україні святкували З 8 по 14 березня.

Маленькі козачата активно допомагають по господарству своїм батькам

/Files/images/Помічник.jpg

Долучилися виховними рою і до акцій«Наша допомога птахам»,Жолудь».Вони виготовляли годівнички та розміщали їх на території школи та сільського парку, вдома біля будинків. Постійно підгодовували птахівта білок, які мешкають на території школи.

Взяли участь козачата і увесняній акції «За чисте довкілля».

Це надихнуло їх на створення наочного плаката на екологічну тематику «Як довго зберігається сміття?»

/Files/images/Екол. плакат.jpg

Ініціюючи той чи інший захід чи акцію, вони залучали до праці всю шкільну родину, членів сімей, жителів громади.Маленькі козачата вчилися безкорисливо робити добрі справи, усвідомлюючисвою роль у перетворенні життя на землі на краще.

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Комунальний заклад Кагарлицької міської ради " Мирівський ліцей"

вул. Гагаріна, 25,
09241,Україна, Київська область, Обухівський район,
с. Мирівка

Дата останньої зміни 11 Жовтня 2023

Цей сайт безкоштовний!